martes, 24 de noviembre de 2009

Conferència sobre la Viquipèdia


Avui dimarts, a la classe d'Introducció a l'arxivística, hem tingut una conferència sobre la Viquipèdia, a càrrec de'n Joan Ramon Gomà, President de l'Associació d'Amical Viquipèdia.


La presentació s'ha dividit en 3 blocs:
 - Com llegir la Viquipèdia
 - Com escriure a la Viquipèdia
 - El moviment Viquipedista

Podeu descarregar les seves presentacions clicant en els corresponents enllaços.

Actualment hi han 350.000.000 de persones que consulten a diari la Viquipèdia, tot i que només 15.000 persones hi controbueixen de forma habitual.

En català, hi ha uns 1.400 usuaris que han contribuït alguna vegada, i 150 que hi contribueixen asiduament. Cal destacar que actualment hi ha 210.000 articles en català, que va ser la 2ª llengua de la Viquipèdia. La primera va ser l'anglès, i ara mateix compta amb més de 3 milions d'articles.

Com a material addicional, podeu llegir l'article La capacidad de autocorreción de la Wikipedia, escrit per Álvaro Ibañez, de la web  Microsiervos.

Més endavant publicarem més detalls sobre com pujar el vostre article a la Viquipèdia. De moment, avançar-vos que el dilluns 21 de desembre farem pràctiques amb l'eina a classe.

1 comentario:

  1. Només una petita puntualització. Els 1.400 usuaris de la viquipèdia en català són els que han fet alguna contribució l'últim mes. Al llarg de la història els que han escrit quelcom són força més.

    ResponderEliminar